Sunday, 20 October 2013

Susu Colostrum Alpha Lipid LifelineHANYA SEGELAS SEHARI UNTUK SIHAT SECARA SEMULAJADI

"Kolostrum adalah selamat. Ia telah disediakan oleh alam semulajadi sebagai makanan awal mamalia. Adalah sukar untuk membayangkan makanan tambahan lain yang lebih semulajadi dan berfaedah."
-International Institute of Nutritional Research, USA


Susu Kolostrum: Makanan kesihatan yang paling semulajadi dan penuh berkhasiat.

Alpha Lipid dihasilkan dari kolostrum iaitu susu awal mamalia yang terhasil pada peringkat awal ibu-ibu melahirkan anak (manusia/haiwan) iaitu dalam jangka masa 72 jam pertama selepas melahirkan. Ianya kaya dengan antibodi semulajadi dan mengandungi semua jenis vitamin dan garam mineral yang diperlukan tubuh.


KOLOSTRUM NEW ZEALAND
YANG PALING TINGGI KUALITINYA

*FAKTOR IMUN
- Meneutralkan patogen pembawa penyakit
- Meningkatkan sistem imun

*FAKTOR PERTUMBUHAN
- Agen anti penuaan
- Penyembuhan & pembaikpulih
- Meningkatkan isipadu otot, membakar lemak

*ACIDOFILUS
- Saliran usus yang lebih sihat

*VITAMIN & MINERAL
- Antioksida
- Nutrisi

*ALPHA LIPID
- 100% lebih berkesan
- Peningkatan fungsi otak

*KALSIUM
- Tulang & gigi sihatDoctor dan saintis telah lama mengiktiraf tentang kepentingan colostrum sebagai makanan utama untuk mamalia yang baru lahir. Semasa beberapa dekad, mereka telah memulakan kajian tentang bahan-bahan bioaktif yang lain di dalam susu, seperti Lipid.

Alpha Lipid Colostrum adalah colostrum gred tahap tertinggi dan paling banyak mengandungi imunoglobulin dan faktor-faktor pertumbuhan, berkubu dengan kompleks lipid dalam bentuk gangliosida dan fosfolipid.

Kesemua fosfolipid and gangliosida adalah penting dalam penggunaan akal fikiran dan pembangunan.

Gangliosida juga membantu melindungi perut daripada jangkitan dan penyakit. Gangliosida adalah komponen utama membran plasma pada semua sel manusia dan terutamanya dalam sistem saraf. Ia memainkan peranan penting dalam sel kepada pengiktirafan sel, pengisyaratan sel dan pertumbuhan sel. Dalam Alpha Lipid Colostrum, gangliosida adalah GD3. GD3 adalah mempengaruhi gangliosida dalam colostrum manusia. Gangliosids adalah kepentingan khas dalam perkembangan otak manusia sehingga mencapai umur lima tahun.

Kajian baru-baru ini mencadangkan gangliosida boleh terlibat dalam pengaktifan T-cells yang memainkan satu peranan utama dalam pertahanan badan pada pencerobohan pathogen. Fosfolipid membantu fungsi dalam otak bertambah, dan telah dikaitkan dengan ingatan yang kuat. Mereka telah juga telah menunjukkan peningkatan angin dan mengurangkan tanda-tanda tekanan. 

Alpha Lipid juga membantu mengurniakan dispersability tambahan dan perlindungan IgG (imunoglobulin) molekul. Alpha Lipid adalah pelindungan berkesan dan pembawa yang penting kepada semua (dan rapuh) nutrien dalam colostrum. Ia jelas sekali meningkatkan keterbiosediaan untuk badan dalam perjalanan melalui saluran penghadaman dan asimilasi melalui lapisan berlendir. Alpha Lipid menunjukkan peningkatan keberkesanan asas colostrum. 

New Image Colostrum Alpha Lipid adalah gred farmaseutikal yang inovatif, produk colostrum yang seragam. Alpha Lipid adalah produk eksklusif kepada New Image International.Sesiapa yang berminat nak mendapatkan Susu Colostrum Alpha Lipid Lifeline atau pun ada kemusykilan, boleh lah menghubungi rakan saya:

Bibi Nursafina Murat
No. hp: 019 5952058